Tleubayev zegeviert in tweede etappe Hainan

Ruslan Tleubayev heeft de tweede etappe in de Ronde van Hainan gewonnen. De Kazach van Astana spurtte naar de zege na in...

Tleubayev zegeviert in tweede etappe Hainan
  • Astana Astana

De tweede etappe in de Ronde van Hainan is gewonnen door Astana-renner Ruslan Tleubayev. De Kazach spurtte in Haikou naar de zege. Met een tweede plaats maakte Alexey Lutsenko het feestje compleet voor Astana. De derde plek ging naar de Italiaan Roberto Ferrari. 

Direct in de koers maakten zeven renners zich los van het peloton. Daarbij zaten weinig aansprekende namen. Het zevental bouwde een voorsprong op van zo'n zeven minuten, maar onder impuls van Giant-Alpecin en Lampre-Merida daalde de voorgift in rap tempo. Op drie kilometer van het einde was de hergroepering een feit en nam Astana de leiding over in het peloton.

Met een indrukwekkende inspanning van Lutsenko leidde hij zijn team- en landgenoot naar de overwinning. Het tweetal reed zo hard dat de Lampre-Merida trein ze niet kon volgen. Tleubayev is nu ook de nummer twee in het algemeen klassement. Rafael Andriato, de winnaar van de eerste etappe, blijft bovenaan staan.

F0to: Cor Vos