Inval antidopingagentschap UKAD in hoofdkwartier British Cycling

Het Britse antidopingagentschap UKAD deed gisteren een inval op het hoofdkwartier van British Cycling in Manchester, ste...

Inval antidopingagentschap UKAD in hoofdkwartier British Cycling

Het Britse antidopingagentschap UKAD deed gisteren een inval op het hoofdkwartier van British Cycling in Manchester, stelt Daily Mail.

Team Sky ligt onder vuur. De Britse grootmacht, die vier van de laatste vijf edities van de Tour de France won, komt de laatste tijd veel slecht in het nieuws. Allereerst was er de Russische hackersgroep die gegevens over de TUE's van Bradley Wiggins en Chris Froome verspreidde.

Deze week zat de Britse formatie ook in de hoek waar de klappen vallen. Deze week vertelde ex-renner Jonathan Tiernan-Locke aan de Britse media dat hij voor het WK van 2012 Tramadol aangeboden kreeg door de Britse ploeg. Over Tramadol zei Canadees Michael Barry al dat in zijn tijd bij Sky het middel gemeengoed was in de ploeg.

Gisteren werd bekend dat het UKAD een onderzoek ging starten naar Bradley Wiggins en Team Sky. Dit vanwege een verdacht medisch pakket dat Wiggo kreeg tijdens het Critérium du Dauphiné in 2011. De antidopingbrigade ging een onderzoek doen naar 'beschuldiging van wangedrag in de wielersport'.

Inval

En het UKAD voegde meteen daad bij het woord. Onderzoekers van het UK Antidopingagentschap deed een inval in het 'kloppende hart' van de Britse succestocht in het wielrennen. Het hoofdkwartier van British Cycling in het Manchester Vélodrome kreeg bezoek.

Dit jaar heeft het Britse wielrennen al vaker onder druk gestaan. De positieve test van Simon Yates, het plotselinge vertrek van Shane Sutton als technisch directeur van de Britse bond en de controverse rond de drie gemiste dopingtesten van Lizzie Armitstead waren veelbesproken.

Team Sky ontkent dat er sprake is van een inval. "Sommige kranten schreven deze ochtend dat het UKAD een inval deed, maar dat is niet waar. Het is in samenspraak met British Cycling geregeld." De Britse ploeg voegde er aan toe "de overtuiging te hebben niets verkeerds te hebben gedaan. We nemen de issues serieus en zullen volledige medewerking bieden aan het UKAD."

Foto: Cor Vos