Groenewegen: "Op pure snelheid win ik het van Van Poppel"

Dylan Groenewegen staat op 16 oktober als mede-kopman van de Nederlandse equipe aan de start van het wereldkampioenschap...

Groenewegen: "Op pure snelheid win ik het van Van Poppel"
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Wat goed is, komt snel. Die uitdrukking gaat zeker op voor Dylan Groenewegen. De 23-jarige Amsterdammer reed twee jaar geleden nog op het continentale niveau, maar staat op 16 oktober als kopman van de Nederlandse equipe aan de start van het wereldkampioenschap in het Qatarese Doha. "Ik wissel het rood/wit/blauw graag in voor de regenboogtrui."

De carrière van Dylan Groenewegen leest als een spannend jongensboek. Ieder nieuw hoofdstuk weet het hoofdpersonage een stapje hoger te maken en ieder nieuw hoofdstuk ook meer succes te behalen. In het meest recente kapittel staat de zegeteller van de renner van LottoNL-Jumbo al op elf stuks.

"Mijn loopbaan kent eigenlijk een perfecte opbouw", beaamt Groenewegen. "Van het continentale De Rijke via het pro-continentale Roompot-Oranje Peloton naar het WorldTour-niveau van LottoNL-Jumbo. Bovendien is het al een heel gaaf seizoen, met de nationale titel en de bijbehorende rood/wit/blauwe trui als voorlopig hoogtepunt."

Nederland heeft momenteel Groenewegen en Danny van Poppel als rappe mannen in het peloton. Beiden zijn geselecteerd door bondscoach Johan Lammerts, maar wie de kopman is, is nog onduidelijk.

Groenewegen: "Het kopmanschap zal inderdaad tussen mij en Danny gaan, die ook een uitstekend seizoen rijdt. Op pure snelheid win ik het van Van Poppel, hij is daarentegen een krachtigere sprinter met meer inhoud. Maar ik zal niet met mijn vuist op tafel slaan om het kopmanschap op te eisen. Ik heb nog niet die statuur van een Cavendish of Greipel, dus we moeten ook afwachten hoe het tijdens de koers gaat."

cover-wieler-revue-2016-06

Lees het complete interview met Dylan Groenewegen in de nieuwe Wieler Revue WK-Special. In dit nummer ook in interviews met John Degenkolb en de Belgische (en olympisch gouden) bondscoach Kevin De Weert!

? Bestel hier het nieuwe nummer van Wieler Revue in onze webshop!

Foto: Cor Vos