Quintana denkt aan Giro/Tour-dubbel in 2017

Nairo Quintana speelt met de gedachte om zowel de Giro d'Italia als de Tour de France volgend jaar te rijden. Maar de To...

Quintana denkt aan Giro/Tour-dubbel in 2017

Nairo Quintana speelt met de gedachte om zowel de Giro d'Italia als de Tour de France volgend jaar te rijden. Maar voor de Colombiaan blijft de Tour het hoofddoel.

Nairo Quintana pakte de roze trui in 2014 en de rode trui in 2016. De enige kleur die nog ontbreekt aan de muur van de Colombiaan is de gele, iets wat in 2017 centraal staat.

"Volgend seizoen draait om de Tour, de enige grote ronde die ik nog moet winnen", zegt Quintana tegen La Gazzetta dello Sport. "Maar dat betekent niet automatisch dat ik de Giro oversla. Ik wacht eerste het parkoers af en bespreek het daarna met mijn team."

De Movistar-coureur bewaart goede herinneringen aan de Italiaanse drieweekse koers. Twee jaar geleden debuteerde Quintana in de Giro d'Italia en wist meteen Rigoberto Uran en Fabio Aru achter zich te laten en de eindwinst te pakken. "Ik hoop snel weer de Giro te rijden, want de Italiaanse klimmen passen het beste bij mij als klimmer", aldus Quintana tegen de Italiaanse sportkrant.

Op 25 oktober wordt het volledige parkoers bekend gemaakt van de honderdste Giro. Al wel bekend is dat de start op het eiland Sicilië is, geboortegrond van kanshebber Aru.

Foto: Cor Vos