Sagan wil door Eneco Tour leiding WorldTour-ranking weer overnemen

Peter Sagan komt met een belangrijke missie naar de Eneco Tour. De wereldkampioen wil de leiding in de WorldTour-ranking...

Sagan wil door Eneco Tour leiding WorldTour-ranking weer overnemen
  • Peter Sagan Peter Sagan

Peter Sagan komt met een belangrijke missie naar de Eneco Tour. De wereldkampioen wil de leiding in de WorldTour-ranking weer overnemen.

Die is na de Vuelta a España in handen van Nairo Quintana. Sagan krijgt de hulp van onder andere Maciej Bodnar en Michael Valgren. Erik Baska, Pavel Brutt, Oscar Gatto, Matteo Tosatto en Nikolai Trusov maken de selectie compleet.

"In Québec en Montréal kon ik mezelf een beetje verbazen", stelt de wereldkampioen in een bericht op de website van Tinkoff. "Ik verwachtte niet te kunnen winnen, dus het was goed om bevestiging te krijgen van mijn vorm." De Slowaak reed nog nooit de Eneco Tour. "Maar het parkoers moet me liggen en we hebben een sterk team. We zullen wel een goed resultaat eruit kunnen halen, denk ik."

Iedere etappe telt

"Een sterk deelnemersveld staat aan de start, maar met de ploeg die we hebben moeten we iedere rit voor de winst rijden", aldus Sagan. "Het is een zwaar seizoen geweest. Ik kom van het Europees Kampioenschap na zondag, dus ik moet nog zien hoe ik herstel. Maar ik ben gemotiveerd om weer te laten zien wat ik kan."

Ploegleider Tristan Hoffman is overtuigd van de kwaliteiten van zijn ploeg. "Peter is natuurlijk onze onbetwiste leider hier. We hebben sterke jongens als Bodnar om hem heen. Daarnaast hebben we Valgren die ook voor een goed klassement kan gaan. De 'Gouden Kilometer' maakt alles nog interessanter met bonificatieseconden. Veel etappes passen bij de kwaliteiten van Peter. Veel zal afhangen van hoe de eerste vier etappes gaan."