Italiaan Conti (Wilier-Southeast) levert positieve plas af

De Italiaan Samuele Conti is betrapt op het gebruik van doping. Bij de renner van Wilier-Southeast zijn sporen van een g...

Italiaan Conti (Wilier-Southeast) levert positieve plas af

De Italiaan Samuele Conti is betrapt op het gebruik van doping. Bij de renner van Wilier-Southeast zijn sporen van een groeihormoon gevonden.

Dat bracht de UCI naar buiten in een verklaring. De Italiaan testte positief bij een controle buiten competitie. Die controle vond 13 augustus jongstleden plaats. De renner is voorlopig geschorst door zijn ploeg.

Het gaat om het groeihormoon GHRP-2. De manager van Conti, Angelo Citracca, is verbijsterd. In een door de ploeg naar buiten gebracht persbericht stelt hij dat de ploeg een systeem van interne controles had. "Om alles zo transparant mogelijk te maken. Maar deze acties maken alles kapot."

Levens op het spel

"Samuele zet de banen van veertig mensen op het spel, met daarbij het leven van hun families", gaat de manager van Wilier-Southeast verder. "Ik heb met hem gesproken. Hij had het over het nemen van vitaminesupplementen. Maar dat is een excuus van een stommeling."

Hij dreigt zelfs zijn renner voor de rechter te slepen. "Ik geloof deze bullshit allemaal niet. Het is een echte schok. Als ploeg zijn we verbijsterd en we zijn klaar om hem voor het gerecht te slepen." Echt geholpen heeft het groeihormoon niet; Conti wist alleen in 2014 twee derde plaatsen te behalen.

Foto: Cor Vos