Winnaar Topcompetitie Vermeltfoort mag bij Roompot aan de slag

Coen Vermeltfoort verzekerde zich afgelopen weekeinde van eindwinst in de Topcompetitie. De Noord-Brabander mag volgend...

Winnaar Topcompetitie Vermeltfoort mag bij Roompot aan de slag

Coen Vermeltfoort verzekerde zich afgelopen weekeinde van eindwinst in de Topcompetitie. De Noord-Brabander mag volgend seizoen uitkomen voor Roompot.

Voorafgaand aan de HLB Van Daal Eurode Omloop, de laatste wedstrijd in een serie van negen voor de Topcompetitie, wist Vermeltfoort zich nog niet zeker van de eindzege in het klassement. Wel verdedigde hij een voorsprong van 35 punten. De oud-renner van Rabobank had namelijk zelf 348 punten

Jetse Bol en Hartthijs de Vries volgden op 35 en 36 punten achterstand. Tijdens de Eurode Omloop leek de eindwinst voor Vermeltfoort nog even in gevaar te komen. De dorpsgenoot van Lars Boom moest een aantal renners, waaronder Bol en De Vries, laten rijden in Limburg.

Roompot

Vooral Oscar Riesebeek, volgend jaar renner van Team Roompot, was sterk volgens Vermeltfoort. "Ik dacht dat het over was. Er was een kopgroep van acht, met daarbij Oscar. Die was zo sterk. Ik had het daarna niet meer in eigen hand, dus dan ga je ook niet uit van de eindzege."

Door zijn eindwinst in de Topcompetitie rijdt de sprinter volgend jaar voor Roompot. "Dat is natuurlijk super, want hier heb ik het jaren voor gedaan. Het is eigenlijk niet te beschrijven wat ik al die jaren ervoor heb moeten opbrengen. Ik denk dat weinig jongens dat kunnen. Het zijn geen makkelijke jaren geweest, maar alles betaalt zich nu uit."

Foto: Cor Vos