Van Asbroeck reist met noodpaspoort toch af naar Canada

Tom van Asbroeck kan toch deelnemen aan de Canadese klassiekers dit weekend. De Belg van LottoNL-Jumbo regelde een noodp...

Van Asbroeck reist met noodpaspoort toch af naar Canada

Tom van Asbroeck kan toch deelnemen aan de Canadese klassiekers dit weekend. De Belg van LottoNL-Jumbo regelde een noodpaspoort.

Van Asbroeck kon aanvankelijk niet afreizen naar Canada. Dat had nogal een vreemde oorzaak. De Belg had namelijk zijn tas in een Franse trein laten liggen afgelopen dinsdag. Daarin zaten naast zijn wielerschoenen ook het paspoort van de renner van LottoNL-Jumbo.

Nu kan de sprinter van de Nederlandse WorldTour-ploeg alsnog zijn overzeese reis afleggen. Hij regelde namelijk een noodpaspoort om te kunnen vliegen.

 

Net op tijd

LottoNL-Jumbo gaf eerder deze week te kennen dat Van Asbroeck niet kon deelnemen aan de Canadese WorldTour-wedstrijden. De ploeg deed wel haar uiterste best om een noodpaspoort te regelen. Dat werk bleek niet voor niets; de Belg kon op het vliegtuig naar New York stappen. Vanuit The Big Apple reist hij verder naar Québec.

Dus kan Van Asbroeck vanavond starten in de eerste van twee klassiekers. Of dat met een jetlag is? Dat weten we later vanavond. LottoNL-Jumbo verwacht in ieder geval veel van de Belg. "Als het een gesloten koers is, kan Tom net als Moreno Hofland voor de sprint gaan", aldus Nico Verhoeven.