Van der Poel ziet geen meerwaarde in crossen in Verenigde Staten

Mathieu van der Poel start door een blessure niet in de veldritten in de Verenigde Staten. Maar hij ziet de meerwaarde v...

Van der Poel ziet geen meerwaarde in crossen in Verenigde Staten

Mathieu van der Poel start door een blessure niet in de veldritten in de Verenigde Staten. Maar hij ziet de meerwaarde van die crossen ook niet.

Dat zei de veldrijder bij de ploegenvoorstelling van Beobank-Corendon. Ook Lars van der Haar is geblesseerd, maar zijn ploeg Giant-Alpecin wil hem toch laten starten in de Canadese wegklassiekers dit weekend. Dat stuitte al op kritiek van Sven Nys.

"Ik zie de meerwaarde van die crossen in de VS niet", vertelde Van der Poel. Hij heeft het over de crossen in Iowa en Las Vegas die de wereldbeker veldrijden in gang schieten. De UCI plande deze koersen voor het internationaliseren van het veldrijden.

Kosten

"Die crossen kosten handenvol geld voor een ploeg", brengt Van der Poel een argument in. "En waarom? Wordt de cross er internationaler van? Ik denk het niet. Ze zouden beter het veldrijden in Europa eerst internationaler maken."

Van der Poel weet niet of hij aan de koersen zou deelnemen als hij niet geblesseerd was. "Ik had zeker overwogen om die wereldbekers te skippen. Ik zie de meerwaarde er niet van, want er komt vanuit de UCI geen enkele steun voor de ploegen. Ze moeten alles zelf betalen."

De Nederlands kampioen in het veld heeft een tip voor de UCI. "Misschien moeten ze investeren in crossen in Frankrijk, Duitsland, Tsjechië enzovoort. Nu reizen ploegen alleen naar de States omdat ze anders punten verliezen voor het klassement. Zonde dat het zo duur is."