Review: Wahoo KICKR Snap

Review: Wahoo KICKR Snap

Het is nog volop zomer, maar als de koudere maanden er straks weer aankomen klimt sportief Nederland binnen op een indoortrainer. Wahoo heeft een nieuw model geïntroduceerd: de KICKR Snap. Wij reden er afgelopen week al op en hebben al iets meer zin gekregen in de winter...

Toen we het pakket binnenkregen tilden we ons een breuk om het hele gevaarte in de auto te hijsen. Met 17,2 kilogram is KICKR Snap geen lichtgewicht, maar als het eenmaal op z'n plek staat is dat allesbehalve een nadeel. We houden wel van een indoortrainer die stabiel op de grond staat. De KICKR Snap is de tweede trainer van Wahoo, nadat ze eerst al de KICKR in de markt hadden gezet.

Een aangename verandering bij de KICKR Snap is het feit dat je het achterwiel niet uit je fiets hoeft te halen. Zodoende ervaar je al direct meer het echte fietsgevoel dan bij het oudere model. Tip: zet wel even een trainingswiel in je fiets om snelle slijtage van de band te voorkomen. De KICKR Snap staat stabiel op de grond en voor het voorwiel is een kleine handige verhoging meegeleverd.

Weinig bergingsruimte nodig

De massieve poten van de KICKR Snap klappen handig uit elkaar en staan met 74 centimeter behoorlijk wijd, wat de stabiliteit nog eens verhoogt. De ingebouwde elektrorem draai je door middel van een blauwe draaiknop op de band. Het duurt eventjes vooraleer het vliegwiel volledig op gang is, dus je bent niet na een paar trappen al op snelheid.

Ben je klaar met je training en wil je de trainer weer opbergen, is het product gemakkelijk in te klappen en heb je weinig bergingsruimte nodig. Uiteraard is de Wahoo KICKR Snap compatibel met bijna alle hedendaagse trainingsapps, zodat je je hartslag indien gewenst kunt bijhouden als ook de cadans en snelheid. Daarnaast is de KICKR Snap ook geschikt om op internet allerlei tochten en klassiekers virtueel te rijden.

[gallery ids="104029,104030,104031"]

Specificaties:Gewicht: 17,2 kilogramGeschikt voor zowel racefiets als ATBVerbinding: ANT+ en Bluetooth SmartRem: ElektroPrijs: 699,00 euro