Quintana: "Weg met de vermogensmeter"

Nairo Quintana gaat momenteel soeverein aan de leiding in de Vuelta. De Colombiaan riep op de rustdag op tot het verbann...

Quintana: "Weg met de vermogensmeter"

Nairo Quintana gaat momenteel soeverein aan de leiding in de Vuelta. De Colombiaan riep op de rustdag op tot het verbannen van de vermogensmeter op de fiets. "Het neemt veel spektakel weg."

Nairo Quintana heeft momenteel niets te klagen in de Vuelta a España. De Colombiaan gaat na tien etappes aan de leiding en zijn grootste 'concurrent' is momenteel ploeggenoot Alejandro Valverde.

Maar de Movistar-renner had wel een oproep tijdens de eerste rustdag: weg met de vermogensmeter op de fiets tijdens een wedstrijd.

"De vermogensmeter neemt veel spektakel weg, omdat je er voorzichtiger door koers", aldus Quintana tegen Cyclingnews. "Ik ben de eerste die zijn hand opsteekt op de vermogensmeter te verbannen."

'Naaste belager' Valverde denkt er hetzelfde over.

"Ik denk dat ze vooral handig zijn in trainingen, maar ze halen a lot of drama uit het wielrennen", zegt Valverde. "In een wedstrijd moet je op gevoel en instinct koersen."

Foto: Getty Images