Powless wint slotrit Ronde van de Toekomst, Gaudu eindwinnaar

Neilson Powless heeft de laatste etappe in de Ronde van de Toekomst op zijn naam geschreven. De eindzege ging naar de Fr...

Powless wint slotrit Ronde van de Toekomst, Gaudu eindwinnaar
  • Neilson Powless Neilson Powless

Neilson Powless heeft de laatste etappe in de Ronde van de Toekomst op zijn naam geschreven. De eindzege ging naar de Fransman David Gaudu.

Voorafgaand aan de laatste etappe lag het klassement al relatief in zijn plooi. De enige die nog dicht bij klassementsleider Gaudu stond in het klassement, was de Italiaan Edward Ravasi. Hij volgde op 21 seconden van de Fransman.

Maar de slotrit, die vanuit Saint-Michel-de-Maurienne naar Saint-Sorlin-d'Arves leidde, kon nog genoeg betekenen. Met onderweg de beklimming naar La Toussuire en de slotklim, de Col de la Croix de Fer, kregen de klimmers wat ze wilden.

Koers

Egan Bernal, de nummer zeven in het klassement, zorgde naar Colombiaanse traditie voor oorlog vanaf het begin. Hij ging samen met landgenoot Daniel Martinez op pad, Neilson Powless sloop mee. Het verschil van drie minuten op de top van La Toussuire werd door de Fransen echter gehalveerd aan de voet van de laatste beklimming in deze ronde.

Bernal kon het tempo van zijn landgenoot Martinez echter niet meer aan. Powless ging vervolgens solo. De Amerikaan kon naar de zege rijden. Daarachter probeerde Ravasi de gele trui eraf te rijden, maar dat lukte hem niet. Toen Gaudu achter de Australiër Lucas Hamilton aan ging, moest de Italiaan afhaken. Zo kon Gaudu, volgend jaar onderdeel van Fdj.fr, deze Tour de l'Avenir naar zijn hand zetten.