Vuelta: de etappe van morgen (vrijdag 26 augustus)

Na de mooie zesde etappe in de Vuelta a España volgt weer een echte massasprint. Wie kan Gianni Meersman afhouden van ee...

Vuelta: de etappe van morgen (vrijdag 26 augustus)

Na de mooie zesde etappe in de Vuelta a España volgt weer een echte massasprint. Wie kan Gianni Meersman afhouden van een nieuwe zege?

Adios Galicia

Datum: Vrijdag 25 augustusStart: MacedaFinish: Puebla de SanabriaType: Vlakke etappeFavorieten: Gianni Meersman, Niccolo Bonifazio, Nikias Arndt

Parkoers

Na een week Vuelta verlaat het peloton Galicië en rijdt het naar de provincie Zamora. Een gebied waar de wind vrij spel heeft, wat bij een gunstige windrichting voor waaiers kan zorgen. Met drie beklimmingen ideaal voor vluchters als Luis Leon Sanchez. Mogelijk bijkomend voordeel is dat er morgen een aankomst bergop wacht en klassementsrenners zich wellicht willen sparen voor die dag. Vandaag wachten ook al bergen, al zijn die niet zo zwaar als de eerste categorie-klim van morgen.

De Puerto de Allariz is namelijk een klim van de derde categorie waarbij de top al na 25 kilometer wordt bereikt. Daarna volgt de Alto de Fumaces, een klim van de tweede categorie. Tot slot volgt de Alto de Padornelo, een klim van de derde categorie met een lengte van 6,5 kilometer en een stijgingspercentage van 3,7 procent. Daarna volgen nog een kleine twintig kilometer richting de finish in Puebla de Sanabria, waarvan de meeste in dalende lijn zijn.

Streek

Slapen in Maceda? Dat kan in Castelo de Maceda, een voormalig kasteel dat op een heuvel is gebouwd. Voor wandelaars zijn er prachtige routes door de groene omgeving. Maar verder is er weinig in dit kleine plaatsje, op zo’n 30 kilometer van Ourense. Nog niet eerder begon de Vuelta een etappe hier. Van Maceda rijdt het peloton in oostelijke richting naar Puebla de Sanabria. Dit oude dorpje ligt achter de golvende Sierra de la Culebra en dicht bij het grootste glaciale meer van Spanje, het Lago de Sanabria, nu een natuurgebied waar je kunt vissen, wandelen en watersporten. Zoals zoveel finishplaatsen in de eerste week, is er ook in dit idyllische plekje een kasteel. Een steile keienstraat brengt je er naartoe.

Foto: Cor Vos

vuelta7