De Tier voor twee jaar naar LottoNL-Jumbo

Floris De Tier rijdt de komende twee jaar voor LottoNL-Jumbo. De 24-jarige Belg komt over van Topsport Vlaanderen-Balois...

De Tier voor twee jaar naar LottoNL-Jumbo

Floris De Tier rijdt de komende twee seizoenen voor LottoNL-Jumbo. De 24-jarige Belg komt over van Topsport Vlaanderen-Baloise en is de vijfde versterking voor het Nederlandse WorldTour-team.

Na Juan José Lobato (Movistar), Lars Boom (Astana), Antwan Tolhoek (Roompot-Oranje Peloton) en Jurgen Van den Broeck (Katusha) heeft LottoNL-Jumbo de vijfde versterking binnen. Flors De Tier zet zijn krabbel onder een contract voor de komende twee seizoenen.

"Floris De Tier is een talentvolle klimmer", zegt technisch directeur Nico Verhoeven. "We gaan hem ook voor dat soort wedstrijden opstellen. Hij begon als veldrijder, maar blonk uit als klimmer en maakte de overstap naar de weg. Hij is relatief laat overgestapt van de atletieksport naar het wielrennen en is nog volop in ontwikkeling. Nu gaat hij de volgende stap zetten op WorldTour-niveau. Zijn komst past binnen onze filosofie om jong talent op te leiden voor het hoogste niveau."

Ook De Tier zelf is in zijn nopjes met de transfer. De Belg, dit jaar eindigend als 21ste in de Amstel Gold Race, wil na twee jaar Topsport Vlaanderen-Baloise het eens hogerop proberen.

"Meteen na ons eerste gesprek voelde ik me comfortabel bij het team", aldus De Tier. "De professionele manier van werken motiveert mij. LottoNL-Jumbo is de meest logische stap in mijn loopbaan. De ervaring binnen dit team helpt mij te ontwikkelen. Ik kijk uit naar de wedstrijden in het hooggebergte volgend seizoen. Het gaat me sterker maken."