HomeNieuwsZijlaard: "Overgang Lammertink compliment voor Roompot"

Zijlaard: “Overgang Lammertink compliment voor Roompot”

Michael Zijlaard is verheugd met Maurits Lammertinks overstap. "Als er jaarlijks één talent doorstroomt, onderstreept da...

In navolging van Antwan Tolhoek en Dylan Groenewegen, die vorig jaar al promotie maakte, maakt ook Maurits Lammertink de overstap van Roompot-Oranje Peloton naar het WorldTour-niveau van Katusha. “Als wij jaarlijks minimaal één talent kunnen laten doorstromen, onderstreept dat het bestaansrecht van Roompot-Oranje Peloton.”

Maurits Lammertink zette zijn handtekening onder het contract van Katusha. De 25-jarige specialist in wedstrijden in heuvelachtig gebied won eerder dit seizoen het eindklassement in de Ronde van Luxemburg.

“Vanaf dat moment was duidelijk dat Maurits voor ons niet te houden was”, zegt Michael Zijlaard. “Daarvoor behoorde hij natuurlijk ook al tot de sterksten in de finale van de Amstel Gold Race. Dan weet je dat er interesse zal komen van de ploegen van het hoogste niveau. Dat is mooi voor de renner, die een volgende stap in zijn carrière kan zetten. En een groot compliment voor ons team. Als wij jaarlijks minimaal één talent kunnen laten doorstromen onderstreept dat het bestaansrecht van Roompot-Oranje Peloton.”

Lammertink zelf is na twee goede seizoenen bij de Nederlandse ProContinentale ploeg toe aan de volgende stap in zijn carrière. “Katusha toonde al in het voorjaar interesse en hun verhaal sprak mij direct erg aan. Het gaat steeds meer een internationaal gezelschap worden, met renners uit veel verschillende landen. Een type als ik hebben zij niet echt. Ik hoop dan ook voor eigen kans te kunnen rijden in de heuvelklassiekers en volgend jaar in een grote ronde te kunnen starten. Bij Roompot-Oranje Peloton heb ik het erg goed naar mij zin gehad de afgelopen twee jaar en het team heeft mij in staat gesteld mooie resultaten te boeken.”

Lammertink bezorgde het team van ploegleiders Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michel Cornelisse een jaar geleden de eerste zege, door een etappe te winnen in de Tour du Limousin. Op dit moment werkt hij aan zijn herstel na een zware val in de Tour de Suisse en hoopt op begin volgende maand zijn rentree te kunnen maken in het peloton.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...