Zijlaard: "Overgang Lammertink compliment voor Roompot"

Michael Zijlaard is verheugd met Maurits Lammertinks overstap. "Als er jaarlijks één talent doorstroomt, onderstreept da...

Zijlaard: "Overgang Lammertink compliment voor Roompot"

In navolging van Antwan Tolhoek en Dylan Groenewegen, die vorig jaar al promotie maakte, maakt ook Maurits Lammertink de overstap van Roompot-Oranje Peloton naar het WorldTour-niveau van Katusha. "Als wij jaarlijks minimaal één talent kunnen laten doorstromen, onderstreept dat het bestaansrecht van Roompot-Oranje Peloton."

Maurits Lammertink zette zijn handtekening onder het contract van Katusha. De 25-jarige specialist in wedstrijden in heuvelachtig gebied won eerder dit seizoen het eindklassement in de Ronde van Luxemburg.

"Vanaf dat moment was duidelijk dat Maurits voor ons niet te houden was", zegt Michael Zijlaard. "Daarvoor behoorde hij natuurlijk ook al tot de sterksten in de finale van de Amstel Gold Race. Dan weet je dat er interesse zal komen van de ploegen van het hoogste niveau. Dat is mooi voor de renner, die een volgende stap in zijn carrière kan zetten. En een groot compliment voor ons team. Als wij jaarlijks minimaal één talent kunnen laten doorstromen onderstreept dat het bestaansrecht van Roompot-Oranje Peloton."

Lammertink zelf is na twee goede seizoenen bij de Nederlandse ProContinentale ploeg toe aan de volgende stap in zijn carrière. "Katusha toonde al in het voorjaar interesse en hun verhaal sprak mij direct erg aan. Het gaat steeds meer een internationaal gezelschap worden, met renners uit veel verschillende landen. Een type als ik hebben zij niet echt. Ik hoop dan ook voor eigen kans te kunnen rijden in de heuvelklassiekers en volgend jaar in een grote ronde te kunnen starten. Bij Roompot-Oranje Peloton heb ik het erg goed naar mij zin gehad de afgelopen twee jaar en het team heeft mij in staat gesteld mooie resultaten te boeken."

Lammertink bezorgde het team van ploegleiders Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michel Cornelisse een jaar geleden de eerste zege, door een etappe te winnen in de Tour du Limousin. Op dit moment werkt hij aan zijn herstel na een zware val in de Tour de Suisse en hoopt op begin volgende maand zijn rentree te kunnen maken in het peloton.

Foto: Cor Vos