Rosskopf snelste van vluchtersgroep in Tour de Limousin

Joey Rosskopf won de eerste etappe in de Tour de Limousin. De Amerikaan van BMC ging de Fransen Hubert Dupont en Nicolas...

Rosskopf snelste van vluchtersgroep in Tour de Limousin
  • Joey Rosskopf Joey Rosskopf

Joey Rosskopf won de eerste etappe in de Tour de Limousin. De Amerikaan van BMC ging de Fransen Hubert Dupont en Nicolas Edet vooraf.

De eerste etappe in de Tour de Limousin bracht de renners van Limoges naar Oradour-sur-Glane. 165 kilometer over een redelijk vlak parkoers stonden op het programma. Een massasprint leek vooraf het ideale scenario.

Daar dachten een aantal aanvallend ingestelde renners anders over. Na een uur vol van aanvallen, kwam uiteindelijk een groep van dertien renners weg. Daarbij zat met Sjoerd van Ginneken één Nederlander.

Klimmers

Bij die dertien namen zaten veel klimmers. Aangezien de andere dagen wel redelijk heuvelachtig waren maar geen grote cols bevatten, moesten de klimmers aanvallen om een goed klassement te kunnen rijden. Joey Rosskopf, Hubert Dupont, Nicolas Edet en Rodolfo Torres kozen deze manier.

Uiteindelijk konden de dertien renners niet bij elkaar blijven. Zeven man bleef over in de finale. Daarbij zat Van Ginneken, maar hij kon zijn goede presteren in de Ronde van Oostenrijk hier geen vervolg geven. De Amerikaan Rosskopf won de sprint van vier, voor Dupont en Edet. Nacer Bouhanni won de sprint van het peloton.