Thomas krijgt startbewijs op olympische tijdrit

Geraint Thomas staat aan de start van de olympische tijdrit. De Brit werd, door het wegvallen van Vincenzo Nibali, Wout...

Thomas krijgt startbewijs op olympische tijdrit
  • Afbeelding van Geraint Thomas Geraint Thomas
  • Afbeelding van Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Geraint Thomas staat vanmiddag aan de start van de olympische tijdrit. De Brit werd, mede door het wegvallen van Vincenzo Nibali, Wout Poels en Richie Porte, opgeroepen door officials.

De Britten starten vanmiddag toch met twee renners op de olympische tijdrit. Naast favoriet Chris Froome zal Geraint Thomas zijn land vertegenwoordigen op de race tegen de klok. Thomas werd - mede door het wegvallen van Vincenzo Nibali, Wout Poels en Richie Porte - opgeroepen door de olympische officials.

"Ik ben ontzettend blij met mijn plotselinge oproep om Groot-Brittannië te vertegenwoordigen in de tijdrit", aldus Thomas op zijn Facebook-pagina. "Ik wil alle renners die zich hebben moeten terugtrekken een snel herstel toewensen. Zelf verloor ik zaterdag bij mijn val wat huid en kreeg mijn heup een flinke tik, maar mijn benen voelen nog erg goed. Ik kan niet wachten om morgen opnieuw te koersen!"

Thomas denk dat hij in een groepje favorieten valt die kans hebben op een medaille. Hij schaart zich bij het rijtje Rohan Dennis (Australië), Tony Martin (Duitsland), Fabian Cancellara (Zwitserland) en wereldkampioen Vasil Kiryienka (Wit-Rusland).

"Ik denk niet dat iemand er met kop en schouders bovenuit steekt", aldus Thomas tegen Cycling Weekly. "Tom Dumoulin zou de absolute favoriet zijn geweest als hij niet gevallen was in de laatste week van de Tour de France. Maar nu zijn er een aantal jongens die ontzettend dicht bij elkaar gaan zitten."

Foto: ANP Foto