De Maar stopt op de weg en richt zich op mountainbike

Marc de Maar verlaat de oranje stal van Roompot. Vanaf 2017 richt hij zich op een carrière in de mountainbike, vooral op...

De Maar stopt op de weg en richt zich op mountainbike

Marc de Maar verlaat de oranje stal van Roompot. Vanaf 2017 richt hij zich op een carrière in de mountainbike, vooral op het onderdeel marathon.

Afgelopen week viel De Maar letterlijk uit de Ronde van Burgos. Hij combineerde dit jaar al het rijden op de weg met wedstrijden op de mountainbike. Per ingang van volgend seizoen gaat hij zich dus volledig richten op de MTB.

"Mijn ervaringen op de mountainbike, specifiek op de marathon, hebben mij het geloof gegeven de internationale top te kunnen bereiken in die discipline", aldus De Maar. "Na een mooie carrière op de weg kan ik nu aan een volgend hoofdstuk beginnen. De uitdaging om van nul iets op te bouwen heb ik nodig", stelt hij op de website van Roompot.

Avontuur

"Ik had dat avontuur ook al nodig toen ik in 2010 vertrok naar UnitedHealthcare en uitkwam voor Curaçao. Ik vind het voor mezelf en de ploeg jammer dat het seizoen mislukt is door blessures. Deze stap geeft me veel nieuwe energie voor de toekomst. Ik zal nog wel eens op de weg koersen, maar dan alleen met het oog op het mountainbiken."

Over een nieuwe werkgever is nog niets bekend. "Ik hop op korte termijn kenbaar te maken voor welke MTB-ploeg ik volgend jaar ga rijden. De voorlopige gesprekken zijn positief", besluit De Maar.