Tokio | Zonneveld: 'Van der Poel is nu al bezig met het WK mountainbike eind augustus'

Terwijl Mathieu van der Poel een van de grootste teleurstellingen uit zijn loopbaan moest slikken op de Olympische Spelen, ging de knop al snel weer om.

Poel
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Sinds zijn zware crash in de olympische mountainbikewedstrijd en een onderzoek in het ziekenhuis aan zijn heup heeft Van der Poel nog niet publiekelijk van zich laten horen, maar wel had hij in de uren na het debacle in Japan contact met AD-analist/journalist Thijs Zonneveld, die in de podcast Ti-Ta Tokio meldde wat Van der Poel zijn volgende doel gaat zijn. "Ik vroeg aan Van der Poel of hij al bezig was met het WK wielrennen in Leuven of met Parijs-Roubaix. Of hij er al aan kon denken. Toen zei hij: 'Nee, daar ben ik niet mee bezig. Ik ben bezig met het WK mountainbike op 28 augustus.' Dat was gisteravond al, een paar uur na zijn race."

Het wereldkampioenschap mountainbike wordt eind augustus gehouden in het Italiaanse Val di Sole. Het wereldkampioenschap op de weg in Leuven is een maand later, want de wegwedstrijd bij de mannen wordt verreden op 26 september. Weer een week later (3 oktober) wordt de in april afgelaste Parijs-Roubaix gereden. In principe valt dat dus goed te combineren.

MTB
  • Cor Vos