Mountainbikers opgelet: dit is een prachtige aaneengesloten route van 136 (!) kilometer in Belgi

Deze route is een pareltje vinden wij! In het artikel lees je alles over dit fraaie MTB-parkoers vlakbij Leuven.

mountainbike

Houden jij en je fietsmaten van mountainbiken? Dan is er in Vlaanderen nu een prachtige nieuwe uitdaging voor je. Marathonrijder Frans Claes heeft daar de route Marathonroute Frans Claes (hij is qua bescheidenheid de Ivo Niehe van het mountainbiken - grapje Frans..) uitgezet in de omgeving van Leuven.

De route is met 136 kilometer en 2000 hoogtemeters pittig te noemen. Vooral omdat er maar liefst tachtig procent offroad is. Ook zitten er een paar steile klimmetjes in de route. Zo is er de Zounk bij Holsbeek die met een lengte van 200 meter en een stijgingspercentage van meer dan 10 procent kort maar krachtig is (en de nodige technische skills vereist).

De route kwam tot stand onder de vlag van Sport Vlaanderen met steun van het Agentschap voor Natuur en Bos en alle betrokken steden en gemeenten. Het traject kent verschillende startplekken met goede parkeermogelijkheden. Je kunt hier de gpx van de route downloaden.

Het profiel van de route met de kaart erbij.

Uiteraard is er in Nederland ook genoeg te beleven op onverhard terrein Zo deelden we al eens de mooiste vier gravelroutes van onze redacteur in een artikel. Van Drenthe tot aan Limburg!