Achtervolgingsteam Groot-Brittannië verbreekt wereldrecord in training

Het team voor de ploegenachtervolging op de baan van Groot-Brittannië laten zien in goede vorm te steken. Ze braken op d...

Achtervolgingsteam Groot-Brittannië verbreekt wereldrecord in training

Het achtervolgingsteam van Groot-Brittannië heeft blijk gegeven over goede vorm te beschikken. Ze zouden namelijk het vier jaar oude wereldrecord hebben verbroken tijdens een training. Over twee weken moet die vorm ook in de praktijk worden gebracht, want dan staat de achtervolging op het programma op de Olympische Spelen van Rio.

Het kwartet Britse renners, Sir Bradley Wiggins, Owain Doull, Ed Clancy en Steven Burke, was op het velodroom van Newport naar verluidt sneller dan het wereldrecord. Het huidige wereldrecord werd op de Olympische Spelen in Londen gezet door Groot-Brittannië zelf. Toen waren Clancy en Burke er ook al bij, maar hadden ze Peter Kennaugh en Geraint Thomas aan hun zijde.

Dat dit een goede graadmeter is voor de Olympische Spelen bewijzen de omstandigheden in het velodroom in Wales. De temperatuur werd namelijk zo geregeld, dat het overeen kwam met de omstandigheden zoals de renners het voorgeschoteld krijgen in Brazilië. Groot-Brittannië en Australië zijn de grote favorieten om de teamachtervolging te winnen in Rio.

Foto: Cor Vos