Contador keert terug in koers tijdens Clásica San Sebastian

Alberto Contador maakt zijn rentree in de Clásica San Sebastian. De Baskische koers is de eerste wedstrijd van El Pistol...

Contador keert terug in koers tijdens Clásica San Sebastian

Alberto Contador maakt zijn rentree in de Clásica San Sebastian. De Baskische koers is de eerste wedstrijd van El Pistolero sinds de Tour de France.

Kopman van dienst is Roman Kreuziger, die de Tour afsloot als tiende in het klassement. Contador krijgt trouwe luitenanten Jésus Hernandez en Sergio Paulinho mee. Ook de Russen Yuri Trofimov, Evgeni Petrov en Ivan Rovny doen mee. De Italiaan Oscar Gatto is een kanshebber wanneer de koers lang gesloten blijft.

Ploegleider Patxi Vila legt uit: "San Sebastian is een vreemde koers. Renners komen of uit de Tour of ze bereiden de Vuelta voor. Als je goed uit de Tour komt, heb je een streepje voor op de andere groep renners." Hij vindt dat zowel Contador als Kreuziger een kans heeft. "Alberto wil er een harde koers van maken. De nieuwe laatste klim moet hem liggen. Roman komt goed uit de Tour en is onze andere troef."

El Pistolero

Contador laat zelf zijn licht ook schijnen over de eendagskoers. In de Tour viel hij op de eerste dag al hard, waarna een val een dag later hem nog meer in de problemen bracht. El Pistolero stapte af in de etappe naar Andorra. "Ik heb veel etappes op televisie bekeken. Het was lastig, want ik kende iedere bocht in het parkoers. Ik kon het moeilijk accepteren dat ik niet daar was."

"Maar nu kijk ik verder, want zo is de sport", vervolgt Contador. "Ik voel me al beter en werk naar mijn volgende doel, de Ronde van Spanje." Hij heeft wel pijn gehad tijdens de revalidatie. "Ik doe nog steeds geen stretch-oefeningen uit angst voor een terugval."

Contador ziet zelf de Clásica en de Ronde van Burgos volgende week als voorbereiding op de Vuelta. "Ik zal waarschijnlijk wat snelheid tekort komen om in San Sebastian van waarde te kunnen zijn. Maar ik ga mijn best doen en denk aan mijn doel op de lange termijn."

Foto: Cor Vos