5 Redenen waarom je de Clasica San Sebastian dit weekend niet moet vergeten in al het olympisch geweld

We helpen je graag herinneren aan deze prachtige wedstrijd!

bauke mollema

Wij zijn op de redactie groot fan van de Clasica San Sebastian, of zoals-ie officieel heet: Donostia San Sebastian Klasikoa. Hij dreigt in het olympische geweld een beetje onder te sneeuwen en daarom brengen wij 'm hier graag nog eens onder de aandacht!

1) Bauke Mollema doet mee

En als Mollema meedoet in San Sebastian dan is het voor de prijzen! Hij won 'm in 2016 en eindigde in 2014, 2017 en 2018 op het podium. Niet voor niets noemt-ie het z'n favoriete koers. Na z'n knappe vierde plek in de wegrit van de Spelen nog één keer alles eruit - dat is Mollema wel toevertrouwd.

2) Sowieso is er een sterk deelnemersveld

Naast Mollema staan er nog veel meer toppers aan de start. Onder andere Julian Alaphilippe, Jonas Vingegaard, Egan Bernal Diego Ulissi, Simon en Adam Yates en Dan Martin staan aan het vertrek.

Naast Mollema verdedigen Koen Bouwman, Sam Oomen, Lennard Hofstede, Antwan Tolhoek, Wilco Kelderman, Ide Schelling, Sam Oomen, Lars van den Berg en Alex Molenaar de Nederlandse eer. Bij de vrouwen rijdt kersvers olympisch kampioen tijdrijden Annemiek van Vleuten overigens mee

3) De koers kent een heerlijk parkoers

Een paar jaar geleden draaide het wat te veel om de Jaizkibel, maar sinds enige jaren ligt er een hertekend parkoers dat gegarandeerd spektakel oplevert. Hieronder zie je wat de renners aanstaande zaterdag te wachten staat, met het hele profiel en het profiel van de loeizware slotklim.

Zes hellingen wacht het peloton maar liefst!
En de monsterlijke slotklim van 3,8 kilometer met stijgingspercentatges (ver) boven de 10%

4) De koers is in het wielergekke Baskenland

Heel veel mafkezen in het oranje die eens niet van Nederlandse makelij zijn; ook weleens leuk... Maar het mooiste is de Baskische taal waar we mee geconfronteerd worden tijdens de koers. We noemden de vermaarde berg Jaizkibel al eerder dit artrikel, maar van de term 'Lasterketa burua' (kop van de wedstrijd) gaat ons hart pas echt sneller kloppen!

5) En de prijs die je wint is natuurlijk fenomenaal

Die alpinopet <3 Dit beeld hieronder zegt toch genoeg! Zaterdag weer? Je kunt het volgen op Sporza (Canvas) vanaf 16.00 uur.