Katusha heeft twee favorieten voor winst in San Sebastian

Joaquim Rodríguez Oliver is de leider bij Katusha in San Sebastian. Maar met Ilnur Zakarin heeft de Russische formatie e...

Katusha heeft twee favorieten voor winst in San Sebastian
  • Ilnur Zakarin Ilnur Zakarin

Joaquim Rodríguez Oliver is de leider bij Katusha in San Sebastian. Maar met Ilnur Zakarin heeft de Russische formatie een grote troef achter de hand.

Rodríguez heeft nog nooit de Clásica San Sebastian gewonnen. In twaalf jaar tijd reed Purito zes keer bij de beste tien, drie keer stond hij op het podium. In 2005 werd hij tweede achter Constantino Zaballa, in 2011 en 2014 pakte de Catalaan de derde stek.

Russische delegatie

Purito krijgt met Angel Vicioso maar één landgenoot mee. Met Tiago Machado en Jhonatan Restrepo zijn ook Portugal en Colombia vertegenwoordigd. De Oezbeek Sergey Lagutin en de Russen Sergey Chernetskiy, Egor Silin en Ilnur Zakarin maken de selectie compleet.

Het is nog niet bekend of Zakarin mee mag doen aan de Olympische Spelen. De Rus won in de Tour de France de zeventiende etappe met aankomst op Finhaut-Emosson en gaf blijk van goede vorm. Hij probeert via de Spelen zijn seizoen nog wat meer kleur te geven. De Rus viel letterlijk uit de Giro in de afdaling van de Colle delle Agnello.

Foto: Cor Vos