Weer zege voor Etixx in Wallonië: Trentin wint massasprint

De vierde etappe in de Ronde van Wallonië is een prooi geworden voor Matteo Trentin. Gianni Meersman behoudt de leiding...

Weer zege voor Etixx in Wallonië: Trentin wint massasprint
  • Matteo Trentin Matteo Trentin

De vierde etappe in de Ronde van Wallonië is een prooi geworden voor Matteo Trentin. De Italiaan won in de massasprint voor Gediminas Bagdonas en ploeggenoot Gianni Meersman. De Belg behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Het duurde lang voordat het peloton een kopgroep liet gaan. Er was een spervuur aan demarrages, maar tot een succesvolle ontsnapping leidde dat niet. Uiteindelijk kreeg een negental toch de zege van het peloton: Quentin Jauregui , Clément Chevrier , Loïc Chetout , Alexander Foliforov , Thomas Sprengers, Yann Guyot, Dimitri Peyskens, Laurent Pichon en Baptiste Planckaert.

De negen coureurs kregen een maximum voorsprong van +2.30, maar werden dertig kilometer voor de finish gegrepen. Op 3 kilometer van de streep gingen Yves Lampaert, Alexey Tsatevich en Pim Ligthart er vandoor. Ook deze poging werd verijdeld door het peloton. Trentin won de sprint van het uitgedunde peloton. Het leek erop dat Trentin de sprint wilde aantrekken voor Meersman, maar de Italiaan was zo rap dat hij zijn tweede zege van het seizoen mocht bijschijven. Eerder won hij een etappe in de Giro.