Tour: Renner van de dag (Romain Bardet)

Romain Bardet staat momenteel zevende in de tussenstand. De Fransman kiest zijn dagen zorgvuldig uit om zichzelf niet op...

Tour: Renner van de dag (Romain Bardet)
  • Afbeelding van Romain Bardet Romain Bardet

Wieler Revue presenteert iedere dag de renner van de dag. Wie van de overgebleven 185 namen in het peloton moet je vandaag in de gaten houden, wie heeft iets opvallends beleefd in Frankrijk of wie valt er door de mand? Vandaag: Romain Bardet

Door zijn dertigste plaats in de tijdrit, zakte Romain Bardet van plek vijf naar plaats zeven in het klassement. De jonge Fransman staat nu op iets meer dan vier minuten van leider Chris Froome. Het podium is echter nog volop binnen bereik. De nummer drie Adam Yates staat slechts één minuut en negentien seconden voor hem in de stand. Bovendien liggen de naderende Alpen hem goed.

RitwinstBardet kiest zijn dagen zorgvuldig uit en smijt onderweg niet met zijn krachten. In de Tour van vorig jaar kende hij enkele slechte dagen in de bergen, maar ritwinst in de achttiende etappe vormde een mooie pleister op de wond. De jonge Fransman speerde weg op de Col du Glandon en bereikte solo de streep in Saint-Jean-de-Maurienne.

Tol betalenBalans is zijn sleutelwoord deze Tour, zo vertelde hij onlangs aan Eurosport. "Ik ken mijn capaciteiten. Ik weet dat, als ik een dag te diep in het rood ga, ik daar de volgende dag de tol voor moet betalen." Bovendien, zo vindt hij, heeft dat weinig zin op een moment dat Team Sky de etappe in zijn greep heeft. "Aanvallen als er vijf Sky-renners op kop rijden en uiteindelijk vijf minuten verliezen, alleen om met je kop op tv te komen? Nee, daar pas ik voor. Dan zou ik mezelf dubbel in mijn voet schieten."

Door zijn zevende plek in het klassement zal Bardet vandaag weinig ruimte krijgen van de Sky-trein. Mogelijk speelt het etappeprofiel in zijn voordeel. De rit gaat de hele dag op en af, waardoor hij in een onbewaakt ogenblik zijn kans kan grijpen.

Romain Bardet (AG2R)Tour-deelnames: 3Tour-dagzeges: 1Tour-eindklassering: 6e (2014)