Wellens imponeert met monsterzege in Polen

Tim Wellens heeft onder barre weersomstandigheden de macht gegrepen in de Ronde van Polen. De Belg reed de concurrentie...

Wellens imponeert met monsterzege in Polen
  • Afbeelding van Tim Wellens Tim Wellens

Tim Wellens heeft op indrukwekkende wijze de eerste bergrit in de Ronde van Polen gewonnen. Onder barre weersomstandigheden reed de Belg zijn concurrenten op minuten.

Regen en kou teisterden het peloton in de vijfde etappe van de Ronde van Polen. Een grote kopgroep zocht al snel steun bij elkaar en reed een voorsprong van vier minuten bijeen. Aan het front grote namen als Tim Wellens, Philippe Gilbert, Giovanni Visconti, Nicholas Roche en Primoz Roglic.

RegenrijderUit dit elitegroepje wisten Roche, Visconti en Wellens zich af te scheiden, maar de Belg trok niet veel later alleen op avontuur. Wellens, een regenrijder pur sang, bouwde zijn voorsprong gestaag uit. De renner van Lotto-Soudal finishte uiteindelijk met bijna vier minuten voorsprong op de nummer twee, Davide Formolo. Tiesj Benoot werd derde. Volgens de eerste berichten wisten slechts 23 renners de streep te halen vandaag.

Wellens is door zijn prestatie ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. De Poolse etappekoers duurt nog tot en met maandag.