Van Avermaet verwacht Olympische selectie

Greg van Avermaet voerde gister een huzarenstukje op in de Tour de France. Hij verwacht dat zijn selectie voor de Olympi...

Van Avermaet verwacht Olympische selectie
  • Afbeelding van Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Greg van Avermaet voerde gister een huzarenstukje op in de Tour de France. De Belgische renner van BMC won de vijfde etappe en pakte de gele trui. Hij verwacht dat zijn selectie voor de Olympische Spelen nu een feit is.

"Ik ben het een beetje beu me altijd maar te moeten bewijzen", stelde de renner van BMC gisteravond bij de NOS. hij heeft nog steeds geen duidelijkheid gekregen van bondscoach Kevin de Weert over de Olympische Spelen. Van Avermaet wil in Rio de Janeiro graag de wegwedstrijd rijden. Van Avermaet wil één van de vijf renners zijn voor België.

De Weert wil kiezen tussen Van Avermaet en Gilbert, die onlangs Belgisch kampioen werd. "Er moeten meer opties zijn dan kiezen tussen Gilbert en mij", zei de Vlaming. "Ik vind dat ik mezelf genoeg heb bewezen, ook zonder deze dubbelslag. Ze weten ondertussen wel wat ik kan. Op één dag ben ik tot veel in staat, denk ik."

Van Avermaet denkt aan Broeckx

De nieuwe gele trui wilde ook nog even stilstaan bij de situatie van Stig Broeckx. "Deze gewonnen gele trui draag ik op aan mijn dochter Fleur. Maar ook wil ik hem opdragen aan Stig Broeckx. Vooral zijn familie beleeft nu een moeilijke tijd. Ik hoop dat hij er doorheen komt en wil hem op deze manier steun geven."

Eerder droeg ook De Gendt al zijn bolletjestrui op aan Broeckx. Van Avermaet vond het een goed moment om stil te staan bij wat er met Broeckx is gebeurd. "In deze hectische Tour vergeten we snel wat er in de Ronde van België is gebeurd."