Tosatto levert bewijs aan Italiaanse wielerunie tegen Démare

Tosatto levert bewijs aan Italiaanse wielerunie tegen Démare

Matteo Tosatto heeft geschreven bewijs geleverd aan de Italiaanse wielerunie als gevolg van het onderzoek naar de overwinning van Arnaud Démare in Milaan-Sanremo. Dat zegt Tosatto zelf tegenover La Gazzetta dello Sport.  De ervaren Italiaan beschuldigt de Fransman ervan dat hij zich terug liet brengen door de teamauto op de Cipressa, nadat Démare door een valpartij achterop was geraakt. 

"Ik ben niet geïnteresseerd om de controverse te stimuleren. Ik heb niets persoonlijk tegen Démare en hij is zeker een geweldige coureur, maar ik heb geen spijt van wat ik gezegd heb omdat ik het heb zien gebeuren. Dit heb ik ook laten weten aan de onderzoekers van de wielerunie die mij hebben benaderd voor uitleg. Ik heb ze niet persoonlijk gesproken, maar we hebben email-contact gehad."

Dat FDJ en Tinkoff op gespannen voet leven met elkaar na Milaan-Sanremo blijkt uit de reacties uit het Franse kamp op Tosatto. "Na Milaan-Sanremo reed ik de Ronde van Catalonië en daar waren ploeggenoten van Démare in ons hotel en die bekritiseerden me moedwillig. Maar ik heb geen spijt en niets waarvoor ik me hoef te schamen. Ik weet dat ik me hoofd omhoog kan houden."