Kelderman: "Landa net iets sterker"

Kelderman: "Landa net iets sterker"

Wilco Kelderman kwam gisteren goed voor de dag in het Baskenland. De Nederland hoefde alleen Mikel Landa voor zich te dulden op de steile slotklim. "Toen Landa overnam, moest ik al meteen aanpoten."

In de aanloop naar de slotklim van de tweede etappe in het Baskenland waren vijf mannen van LottoNL-Jumbo van voren te zien. Naast Wilco Kelderman en Robert Gesink waren Paul Martens, Enrico Battaglin en Bert-Jan Lindeman er nog om hun kopmannen te ondersteunen. Aan het begin van de slotklim deed Enrico Battaglin nog even kopwerk, waarna de voorste groep ontplofte. Wilco Kelderman zag zijn kans schoon en viel aan.

"Het was een hele lastige etappe", zei Wilco Kelderman na afloop. "Het regende en we reden op een plateau, waardoor het extra koud was. In het begin van de rit viel Victor Campenaerts en daar ging ik overheen. Dat was vervelend, maar daar heb ik me redelijk snel overheen gezet. De slotklim was steil, dus dan rijd je het liefst je eigen tempo. Dat heb ik gedaan. Toen Landa overnam, moest ik al meteen aanpoten. Hij was helaas net iets sterker dan ik, maar we hebben collectief heel sterk gereden."