Vader Van der Poel hoopt dat Mathieu in 2018 voor weg kiest

Vader Van der Poel hoopt dat Mathieu in 2018 voor weg kiest

Veldrijden en de overstap naar het asfalt. Onder andere Lars Boom en Zeenek Stybar gingen Mathieu van der Poel voor, maar vader Adrie hoopt dat zijn zoon over twee jaar het ook op de weg probeert. "Vier à vijf uur op de fiets hangen vindt hij maar niets."

Mathieu van der Poel probeert zich momenteel als mountainbiker te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en niet geheel zonder succes. Maar volgens vader Adrie moet zijn zoon het over twee jaar op de weg proberen, zei hij gisteravond tijdens een wielerdebat in het Centrum Ronde van Vlaanderen.

"Mathieu heeft de voorbije jaren verschillende aanbiedingen van grote ploegen gekregen, maar we hebben bewust voor BKCP-Powerplus gekozen", aldus vader Adrie. "In Nederland zijn immers de afgelopen jaren al veel toptalenten kapot gemaakt. Omdat hen het plezier in het wielrennen werd ontnomen. Ze moesten als junior en belofte al leven als een prof. Niet zo bij Mathieu. Ik probeer hem nog één à twee jaar op een speelse manier met wielrennen te laten omgaan. Hij heeft geen trainingsschema en geen eigen trainer. Mathieu doet waar hij zin in heeft."

De overstap naar de weg blijft altijd een vraag voor veldrijders die succes hebben in de modder. "Maar momenteel vindt hij het wegwielrennen saai", vervolgt Adrie. "Vier à vijf uur op de fiets hangen vindt hij maar niets. Behalve als het bergop gaat, want dan kan hij echt koersen. Maar ik hoop dat hij over twee jaar voor de weg kiest. Zonder de cross te laten vallen natuurlijk. En dan gaan wij samen bewijzen dat die combinatie wel kan."