Boeckmans: "Het deed enorm veel deugd weer mee te doen"

Boeckmans: "Het deed enorm veel deugd weer mee te doen"

In de Handzame Classic maakte Kris Boeckmans zijn rentree na maandenlang blessureleed. In de Ronde van Spanje kwam de Belgische sprinter hard ten val en liep hij onder meer verwondingen op aan zijn gezicht. 

Boeckmans zijn doel in de Handzame Classic was in eerste instantie om de koers uit te rijden. Dat lukte. "Mijn doel is bereikt. Ik heb er weer eens kunnen tussenhangen, dat geeft een geweldig gevoel. Ik had niet echt veel schrik om te wringen in het peloton", aldus de renner van Lotto Soudal tegenover Belga. "Ik kon zelfs even de kop nemen. Ik diende me soms zelfs nog wat in te houden. Het moest niet meer zijn vandaag. Je kan niet geloven hoe gelukkig ik ben om weer renner te zijn. Ik kreeg ook een pak applaus. Mensen riepen mijn naam aan de finish. Leuk."

"Het deed me enorm veel deugd om opnieuw deel te nemen aan een wedstrijd. Er zijn veel renners die naar me toe gekomen zijn om te vragen hoe het ging en er waren er veel bij die blij waren dat ik weer deel uitmaak van het peloton. Ik heb veel aanmoedigingen gekregen en dat deed me goed. Door het feit dat alles zo goed verlopen is, heb ik alleen nog meer zin om de volgende koersen aan te vatten." Maandag start Boeckmans in de Ronde van Catalonië.