Boeckmans: "Koers is nog een groot vraagteken"

Boeckmans: "Koers is nog een groot vraagteken"

Kris Boeckmans zal morgen opnieuw aan de start verschijnen van een wielerwedstrijd. De 29-jarige sprinter uit Zoersel maakt zijn wederoptreden in de Handzame Classic, nadat hij meer dan zes maanden geleden ontzettend zwaar ten val kwam in de achtste etappe van de Vuelta.

Sindsdien heeft Kris Boeckmans er een ongelofelijk lange en slopende revalidatie opzitten, maar nu is hij opnieuw helemaal klaar om zijn plaats in het profpeloton in te nemen. Dat hij nu al deelneemt aan een wedstrijd is veel vroeger dan iedereen had verwacht, vindt ook de ploegarts Servaas Bingé.

"Vanaf het moment dat ik de draad terug kon opnemen, heb ik geen moment getwijfeld", aldus Boeckmans. "Ik heb geen enkele dag weggegooid en heb ieder moment benut. Het belangrijkste in het verhaal is mijn mentale weerbaarheid. Ik had een doel voor ogen en wist ook dat ik dat doel ging halen. Ik ben er vol voor gegaan zonder mezelf te forceren. Mentaal was het echter zwaarder dan fysiek. Gewoon oefeningen uitvoeren en doen wat de begeleiders zeggen is geen enkel probleem. Maar op sommige momenten gaat het wat moeilijker en dan moet je mentaal sterk genoeg zijn om vol te houden."

"Morgen start ik in de Handzame Classic zoals ik iedere koers aanvat", vervolgt Boeckmans. "Mentaal ben ik meer dan 100 procent, hoe het fysiek zal verlopen valt allemaal nog af te wachten. De testen zijn heel goed en de trainingen verlopen super. Maar iedere renner weet dat een wedstrijd niet hetzelfde is als een training. Er zijn zoveel dingen die kunnen voorvallen. Het is nog een groot vraagteken hoe het in koers zal zijn, maar ik heb er alvast heel veel zin in."