Cannondale met drie Nederlanders naar Sanremo

Cannondale met drie Nederlanders naar Sanremo

Cannondale heeft Tom Jelte Slagter, Dylan van Baarle en Sebastian Langeveld geselecteerd voor Milaan-Sanremo. De Amerikaanse ploeg start zonder echte kopman in La Primavera

Cannondale heeft de selectie voor komende zaterdag rond. Matti Breschel, Simon Clarke, Kristian Koren, Sebastian Langeveld, Moreno Moser, Rammenas Navardauskas, Tom-Jelte Slagter en Dylan van Baarle moeten het doen voor de Amerikanen richting Sanremo.

"We hebben niet een absolute kopman voor Milaan-Sanremo, maar veel goede renners voor verschillende scenario's", zegt ploegleider Charly Wegelius van Cannondale. "Tom Jelte Slagter en Dylan van Baarle zijn goed in vorm en de koers is ook op het lijf geschreven van Ramunas Navardauskas."

Afstand

Voor de 23-jarige Van Baarle wordt het zijn eerste Milaan-Sanremo. De Nederlander heeft vooral schrik voor de 291 kilometers die overbrugd moeten worden.

"Het feit dat de wedstrijd bijna 300 kilometer lang is, is denk ik het zwaartste aan deze koers", aldus Van Baarle. "Niet veel renners kunnen zo'n afstand aan. De race zelf is, wanneer je het in stukjes bekijkt, niet de moeilijkste race. Maar die afstand maakt het super hard."