Dumoulin: "Ik ben erg teleurgesteld"

Dumoulin: "Ik ben erg teleurgesteld"

Doordat Tom Dumoulin vandaag als 22ste eindigde in de slotetappe van Parijs-Nice, verspeelde hij eveneens zijn top-5 klassering in de algemene eindrangschikking. De Limburger moet genoegen nemen met de twaalfde plek in het algemeen klassement. Dat bezorgt Dumoulin een bittere nasmaak.

"Ik ben erg teleurgesteld dat ik mijn top-5 klassering in het algemeen klassement heb verspeeld. Ik voelde me niet super vandaag", laat hij weten op de ploegsite. Wel bedankt hij zijn teamgenoten voor het geleverde werk in Parijs-Nice afgelopen week. ''Ik had Simon Geschke bij me op de laatste klim, dat was heel erg belangrijk. Het team heeft geweldig werk gedaan de hele week.''

Ook ploegleider Aike Visbeek prijst het werk van de ploeg. "Op de laatste klim leverde Simon Geschke goed werk voor Dumoulin. Tom was niet in supervorm vanmorgen. Het team zette Tom telkens in goede positie gedurende de sleutelmomenten. Helaas had Dumoulin een lekke band op de vierde klim en moest hij een wiel nemen van Tobias Ludvigsson."