Dumoulin: "Ik kan best tevreden zijn met mijn vorm"

Dumoulin: "Ik kan best tevreden zijn met mijn vorm"

In de koninginnenetappe in Parijs-Nice kon Tom Dumoulin niet meedoen voor de winst. Door zijn twaalfde plek in de daguitslag zakte de Limburger van de derde naar de vijfde plek in het algemeen klassement. Toch is Dumoulin niet ontevreden.

"Het was een zware dag vanaf het begin en bij de aankomst bergop kon ik Alberto Contador niet volgen. Ik kwam bijna terug, maar toen viel hij weer aan en aan het eind heb ik wat tijd verloren. Ik denk dat ik best tevreden kan zijn met mijn huidige vorm. Waarschijnlijk zal Team Sky nu de eerste plek van Geraint Thomas verdedigen. Natuurlijk zal Contador weer aanvallen. Het is mijn doel om morgen mijn plaats in het algemeen klassement te verdedigen.''

Die andere Nederlandse klassementsman in Frankrijk, Wilco Kelderman, zat lange tijd in dezelfde groep als Dumoulin, maar moest in het laatste gedeelte toch nog wat tijd prijsgeven. Lang leek er een top-10 plek in te zitten, maar een hongerklop nekte de kopman van LottoNL-Jumbo. "Ik voelde het echt niet aankomen, ineens was ik leeg. Ik heb er op de slotklim niet meer aan gedacht iets te eten. Ik heb genoeg ervaring om te weten wat ik moet eten, dus dit is erg zonde", liet Kelderman weten op de site van zijn ploeg.