"Strade Bianche en Abu Dhabi Tour in WorldTour 2017"

"Strade Bianche en Abu Dhabi Tour in WorldTour 2017"

Door de strijd tussen de ASO en de UCI over eventuele WorldTour-wedstrijden in 2017 ziet Mauro Vegni van RCS Sport mogelijkheden voor zijn eigen koersen. "Strade Bianche en Abu Dhabi Tour staan op een shortlist."

Vorige week werd bekend dat de UCI 21 licentieaanvragen heeft gekregen van wedstrijden die tot de WorldTour willen behoren in 2017. Naar alle waarschijnlijkheid zitten hier geen races van de ASO, zoals de Tour de France, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik, bij. Mauro Vegni, baas van koersorganisator RCS Sport, ziet kansen voor 'zijn' wedstrijden om te promoveren naar de eredivisie van het wielrennen.

"We hebben een verzoek neergelegd om de Strade Bianche op de WorldTour-kalender te plaatsen", aldus Vegni tegen Cyclingnews. "Er is ons verteld dat de wedstrijd op een shortlist staat en onder observatie dit jaar. We denken dat die koers alles in zich heeft tot om een klassieker in de WorldTour uit te groeien."

Abu Dhabi

RCS Sport organiseert onder andere de Giro d'Italia, Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije. Maar ook de Abu Dhabi Tour komt gedeeltelijk uit de hoge hoed van de Italiaanse organisatie.

Vegni: "Die koers staat ook op de shortlist van de UCI. Ik denk dat de internationale wielerunie uit wil komen op zo'n twintig wedstrijden, maar veel van die races staan al op de kalender. Niet alle aanvragen gaan goedgekeurd worden, maar ik denk dat de Strade Bianche heeft laten zien tot de WorldTour te behoren."