Cookson: 'Nieuwe impuls voor de sport'

Cookson: 'Nieuwe impuls voor de sport'

De UCI heeft 21 licentieaanvragen binnen gekregen van kandidaten die tot de WorldTour willen toetreden. De 21 kandidaten komen uit verschillen landen, maar de UCI wil nog niets bekend maken welke wedstrijden het zijn.

Begin december liet de bond al weten dat als er wedstrijden zijn die naar de WorldTour willen promoveren een aanvraag in kunnen dienen. Destijds was nog niet bekend dat de ASO vanaf het seizoen 2017 uit de WorldTour stapt. Brian Cookson zegt dat de grote belangstelling enorm belangrijk is voor de sport. "We geloven dat de hervormingen een gelegenheid zijn om de WorldTour uit te breiden met een aantal nieuwe evenementen. De toevoeging van nieuwe koersen zal goed zijn voor de globalisering voor de hoogste competitie in de wielersport".

Nieuwe licenties voor de WorldTour worden toegekend voor een periode van drie jaar om zo de stabiliteit te waarborgen. De beoordeling van de aanvragen zal onder meer gebeuren aan de hand van of het evenement een rol kan spelen in de promotie van de WorldTour.