Team LottoNL-Jumbo gaat frank en vrij koersen dit openingsweekend

Team LottoNL-Jumbo gaat frank en vrij koersen dit openingsweekend

Team LottoNL-Jumbo kijkt uit naar het Vlaamse openingsweekend en ploegleider Nico Verhoeven geeft zijn renners dan ook de vrije ruimte om te koersen. Ook Moreno Hofland en Mike Teunissen kijken uit naar zaterdag, zeggen ze op de website van de ploeg.

De instelling van de renners en ploegleiding voor dit weekend is simpel: "Alles mag en niets moet". Daarmee spreekt Nico Verhoeven  uit dat er niet één specifieke kopman is voor Het Nieuwsblad. "Voor Kuurne-Brussel-Kuurne spelen we de kaart Groenewegen, want hij heeft al bewezen dit seizoen te kunnen winnen".

Voor Moreno Hofland zijn de weersomstandigheden een bepalende factor. "Het is doorgaans zo dat de renners de koers maken, maar de weersvoorspelling dit weekend is voor mij ideaal. Hiermee is de kans groter dat de wedstrijd (Omloop Het Nieuwsblad) eindigt in een sprint met een wat grotere groep renners".

Mike Teunissen maakt zijn debuut in de Omloop Het Nieuwsblad. De renner heeft de edities van voorgaande jaren herbekeken en probeert daarmee zijn parcourskennis te verhogen. "Maar normaal gesproken is dat niet genoeg om écht parcourskennis te hebben. Ik ben wel iemand die op intuïtie koerst en graag in de aanval gaat. Deze wedstrijden zijn ideaal voor renners met die instelling. Voor mij is het mooi om aan deze wedstrijd mee te doen omdat ik weet dat aanvallend rijden beloond kan worden. Ik wil in ieder geval dat wij als team de finale kleur geven", besluit Teunissen.

Selectie Omloop het Nieuwsblad: Tom van Asbroeck, Jos van Emden, Moreno Hofland, Timo Roosen, Bram Tankink, Mike Teunissen, Robert Wagner en Maarten Wynants.

Selectie Kuurne-Brussel-Kuurne: Twan Castelijns, Dylan Groenewegen, Tom Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Robert Wagner, Dennis van Winden en Maarten Wynants.

Ploegleiding:

Frans Maassen en Nico Verhoeven.