Moreno Hofland: "Vandaag hopelijk mijn dag in Oman"

Moreno Hofland: "Vandaag hopelijk mijn dag in Oman"
  • Moreno Hofland Moreno Hofland

Voor Moreno Hofland staat 2016 in het teken van gewurm en geduw. De Nederlander van LottoNL-Jumbo legt zich namelijk volledig toe op sprinten. In de Tour of Qatar faalde de opgezette sprinttrein, in de Tour of Oman moet-ie op tijd rijden. "Ik moet meer communiceren", zei hij voorafgaand aan de derde etappe in Oman tegen Wieler Revue.

LottoNL-Jumbo laat Moreno Hofland sprinten. De 24-jarige Nederlander slaat zelfs de voorjaarsklassiekers over om zijn hernieuwde doel te realiseren. Vandaag wacht zijn kans in de Tour of Oman.

In de Tour of Qatar liep het sprinten nog niet echt."Daar hebben we het veel over gehad. Ik wil natuurlijk ook snel resultaat, voor mezelf en voor die jongens. Maar op papier is het makkelijker gezegd dan gedaan. Ik denk dat we wel een stap hebben gemaakt. In Qatar stonden ook de beste sprinttreinen aan de start, zoals Katusha en Dimension Data. We wisten dat het lastig ging worden, maar we hebben ons gemeten op het hoogste niveau en er valt duidelijk nog wel wat te verbeteren."

Wat moet er gebeuren om de sprinttrein voor jou tot een succes te maken?"Feeling, dat we elkaar aan leren voelen. We hebben twee keer gesprint in Qatar en zo snel leer je elkaar niet aanvoelen. Vorig jaar heb ik het met Robert Wagner als leadout gedaan, die zit nu een paar plekken voor mij. Nu is Tom Van Asbroeck de laatste man. Daar moet ik nog goed mee leren samenwerken. Hij denkt hetzelfde als ik, we koersen allebei op instinct. Robert is wat ouder en die praatte onderweg ook meer, terwijl Tom en ik ondergaan meer. Ik moet meer communiceren."

In de Tour of Oman zijn er weinig echte sprintetappes. De rit van vandaag is waarschijnlijk de beste kans."Ik kijk uit naar vandaag, hopelijk is het mijn dag. Gisteren heb ik bewust wat energie gespaard om vandaag goed te zijn. De laatste etappe op zondag is ook een lastige rit en dus niet per definitie een sprintetappe. Vandaag wacht een lange rechte lijn van zo’n twee kilometer, dus het gaat een echte sprint worden. Ik verwacht jongens als Alexander Kristoff, Roy Jans en Sam Benneth."

Je legt je volledig toe op het sprinten. Vind je het niet jammer om de voorjaarsklassiekers te moeten missen?"De enige klassieker die ik misschien ga rijden is Gent-Wevelgem. Kijk, Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen is leuk om een keer te rijden, maar ik ben ook realistisch. Dat zijn koersen waar je niet zomaar meedoet om de prijzen. Dan rijd ik liever Omloop Het Nieuwsblad en Dwars Door Vlaanderen. Ik heb wel geleerd dat teveel hooi op je vork nemen ook niet goed is."