'Trek hengelt naar diensten Nibali'

'Trek hengelt naar diensten Nibali'

Trek Factory Racing wil in 2017 aan de start staan van een grote ronde met Vincenzo Nibali als kopman. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft het Amerikaanse team interesse in de 30-jarige Italiaan.

Het is een publiek geheim dat het niet botert tussen Vincenzo Nibali en Astana-baas Alexandre Vinokourov. De Haai van Messina denkt eraan om te verkassen, ook aangezien Fabio Aru uitgespeeld lijkt te worden als kopman voor het rondewerk.

"Het is pas 2015, maar het is logisch dat wij altijd geïnteresseerd zijn in renners van het kaliber van Vincenzo”, vertelt teambaas Luca Guercilena van Trek Factory Racing tegen de Italiaanse sportkrant. "Volgend seizoen betekent het einde van de eerste driejaarscyclus van Trek Factory Racin, waardoor we de toekomst zorgvuldig moeten plannen. Het mag duidelijk zijn dat de ploeg dan nieuwe doelen stelt."

 

In het Wieler Revue Jaaroverzicht (verschijn op vrijdag 20 november) een uitgebreid portret over Vincenzo Nibali en waarom de Italiaan er verstandig aan doet om Astana te verlaten.