Transferupdate: Vanendert en Clement blijven bij huidige ploeg

Transferupdate: Vanendert en Clement blijven bij huidige ploeg

Nu het seizoen op zijn einde loopt, beginnen de teams voor volgend jaar steeds meer contouren te krijgen. Wieler Revue zet de belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje.

Greg Henderson en Jelle Vanendert rijden ook volgend jaar in de kleuren van Lotto Soudal. Beide renners tekenden een nieuwe overeenkomst van één jaar. Voor de 39-jarige Nieuw-Zeelander wordt het een vijfde jaar in het team. "Voor mezelf is het geen verrassing dat ik ook op mijn veertigste nog deel zal uitmaken van het peloton, al zal ik daarmee wel een van de uitzonderingen zijn", aldus Henderson. "De grootste factor is motivatie; ik ben nog steeds heel gedreven om er te staan op de momenten dat ik er moet staan."

De 30-jarige Vanendert rijdt al sinds 2009 bij Lotto Soudal en zijn voorlopers. "Ik voel me hier goed, anders zou ik hier niet zolang aan de slag zijn", zegt de Belg. "Het klopt dat de verlenging van mijn contract wat langer duurde, maar het is eigen aan de huidige wielerconjunctuur dat ploegen steeds langer wachten om contracten te verlengen. Die trend heeft zich de voorbije jaren sterk doorgezet omdat er elk jaar ploegen verdwenen en er een overaanbod aan renners was. Een jaar onder de verwachtingen blijven, vormt dan een probleem."

Ook Stef Clement blijft zitten waar hij zit, volgens De Telegraaf. De Nederlander zou zijn contract bij IAM Cycling verlengen met een jaar. Op zijn Twitter-account lijkt de 33-jarige coureur het nieuws via een retweet te bevestigen.