Debusschere pakt ook zege in l'Eurométropole

Debusschere pakt ook zege in l'Eurométropole

Jens Debusschere heeft de eerste rit in lijn van de Tour de l'Eurométropole gewonnen. De rit werd gereden tussen La Louvière en Chièvres over 164 kilometer. Hij versloeg in een massasprint Raymond Kreder (Roompot Oranje Peloton) en Timothy Dupont (Roubaix-Lille Métropole).

Na vijftien kilometer ontstond er een vroege vlucht van zes renners: Simone Antonini (Wanty-Groupe Gobert), Christophe Prémont (Verandas Willems), Alexander Geuens (Vastgoedservice-Golden Palace, Thomas Wertz (Wallonie-Bruxelles), Jayde Julius (MTN-Qhubeka) en Arthur Vanoverberghe (Topsport Vlaanderen-Baloise). De vluchters kregen een maximale voorsprong van vierenhalve minuut. Christophe Prémont nam alle bergprijzen voor zijn rekening en mag vandaag starten in de bergtrui.

Hazenpad

Op dertig kilometer van de finish werden de vroege vluchters gegrepen. Niet lang daarna kozen acht renners het hazenpad: Olivier Le Gac (FDJ), Pim Ligthart (Lotto Soudal), Ludwig De Winter (Wallonie-Bruxelles), Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise), Kevin Van Melsen (Wanty-Groupe Gobert), Giuseppe Fonzi (Southeast), Jan Dieteren (Leopard Development Team) en Emiel Wastyn (Verandas Willems).

Meer dan 25 seconden voorsprong kregen ze niet. Vijf van hen legden zich niet neer bij een massasprint en trokken nogmaals in de aanval. Le Gac, Ligthart, Wallays, Van Melsen en Wastyn werden pas op vijf kilometer van de meet teruggenomen door het peloton.

Vierde zege

In de massasprint toonde Jens Debusschere zich de snelste voor Raymond Kreder en Timothy Dupont. Deze overwinning is de vierde van het seizoen voor de West-Vlaming, nadat hij eerder een rit won in de Tirreno-Adriatico, GP Wallonie en Omloop van het Houtland. In het algemeen klassement blijft Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) aan de leiding.