Shelley Olds wint La Vuelta

Shelley Olds wint La Vuelta

Shelley Olds pakt de overwinning in La Madrid Challenge By La Vuelta. De Amerikaanse renster van Alé Cipollini versloeg Giorgia Bronzini en Kirsten Wild in de sprint van deze vrouwenkoers op de laatste dag van de Vuelta.

Voor het eerst stond La Madrid Challenge By La Vuelta op de kalender voor het vrouwenpeloton. De evenknie van La Course, gereden op de laatste dag van de Tour de France, bestond uit vijftien rondes van 5,8 kilometer; hetzelfde parkoers als de mannen.

Veel toppers kwamen niet opdagen, omdat ze de voorrang geven aan de wereldkampioenschappen in Richmond, startende op 19 september.

Massaspurt

La Vuelta gaat samen met het woord 'massaspurt'. Er waren een aantal vluchtpogingen en aanvallen tijdens de lokale rondjes in Madrid, maar in de laatste ronde begon de formatie van Hitec Products voor sprintster Kirsten Wild tempo te maken, samen met Alé Cipollini voor Shelley Olds.

Enkele meters voor de meet ging Wild aan, maar kon niet genoeg snelheid maken. Ze zag rechts Olds voorbij komen en links ook nog Giorgia Bronzini van Wiggle Honda. Voor de Amerikaanse Olds was het de vijfde overwinning van het seizoen.