Sergio Paulinho uit Vuelta na aanrijding

Sergio Paulinho uit Vuelta na aanrijding

Een aanrijding met een motor heeft ervoor gezorgd dat Sergio Paulinho de Vuelta heeft moeten verlaten. De Portugees van Tinkoff-Saxo reed in eerste instantie nog door, maar moest door de bloedingen toch opgeven. Na zijn opgave ging Paulinho naar het ziekenhuis, waar er zeventien hechtingen zijn gezet.

Volgens een statement van zijn ploeg reed Paulinho op kop richting de eerste klim van de dag. Net voordat de klim begon, maakte de winnaar van zilver op de Olympisch Spelen van Athene een beweging naar rechts. Bij deze actie botste hij met de voor hem rijdende motor. Zijn ploegmaat Peter Sagan werd in de Vuelta ook al van zijn sokken gereden door een motor, ook hij kon zijn weg niet vervolgen. Na die valpartij stuurde het team een open brief de wereld in, waarin het excuses en een donatie eist van de organisatie.

Teammanager Oleg Tinkov overweegt zijn team nu uit de Vuelta te halen. De flamboyante Rus is klaar met de ASO, zo laat hij op Twitter weten. Het is al het vijfde incident van dit jaar. Jesse Sergent, Jakob Fuglsang, Greg van Avermaet en deze Vuelta dus het Tinkoff Saxo-duo werden allen van hun fiets gereden.

Het heeft ertoe geleid dat onder andere BMC-eigenaar Jim Ochowicz de noodklok heeft geluid en de UCI sommeert tot het verbeteren van de veiligheid van de renners. De UCI zegt tegenover Cyclingnews.com dat de herzieningen van de voertuigen in het peloton belangrijk is voor het volgende seizoen. ‘’De veiligheid van de renners en iedereen die betrokken is bij UCI-evenementen is onze topprioriteit.’’, reageerde de UCI in het statement.