Ook La Course prooi voor Van der Breggen

Ook La Course prooi voor Van der Breggen

De tweede editie van La Course by Le Tour de France is een prooi voor Anna van der Breggen. De Nederlandse renster uit de RaboLiv-stal was op de Champs-Élysées een razend peloton te slim af.

Van der Breggen ontsnapte op zes kilometer van de streep op het spekgladde parkoers (dat veel valpartijen veroorzaakte). De Nederlandse kreeg nooit meer dan dertien seconden, maar de aanval bleek uiteindelijk net genoeg.

Ze is de opvolgster van Marianne Vos, die vorig jaar de allereerste vrouwenwedstrijd op de laatste dag van de Tour de France won. De Belgische Jolien D'hoore won de sprint voor de tweede plek, Amy Pieters werd derde. 

Het is voor Van der Breggen nogmaals een kroon op haar succesvolle seizoen. Dit wielerjaar won de RaboLiv-renster al Omloop het Nieuwsblad, de Waalse Pijl, de GP Elsy Jacobs, het nationaal kampioenschap tijdrijden en de Giro Rosa.

In de komende editie van Wieler Revue vindt u een uitgebreid interview met Anna van der Breggen over het beste seizoen uit haar carrière, de zware Giro Rosa en de aandacht voor het vrouwenwielrennen.