Voeckler nu ook al boos op Franse fans

Voeckler nu ook al boos op Franse fans

Thomas Voeckler werd gister vijfde in de etappe naar Cauterets. Op de Tourmalet moest de Fransman van Europcar lossen na de aanval van Rafal Majka, de latere etappewinnaar. Voeckler erkende na afloop dat Majka sterker was, maar was ook boos op de Franse fans op de Tourmalet.

Tegen RMC Sport was Voeckler uitgesproken hard over het publiek op de mythische berg: ''Men probeerde me maar te duwen en water over me heen te gooien. Ik was op een gegeven moment meer bezig met de fans dan met de etappe. Dat heeft me krachten gekost. Maar de eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat Majka vandaag de sterkste was.'' Voeckler was eerder ook al teleurgesteld in het Nederlandse publiek, dat hem uitfloot tijdens de tijdrit in Utrecht.

De vijfde plek smaakte wel naar meer voor de kleine Fransman. ''Ik heb al meerdere etappes in de Tour gewonnen, en ik denk dat het ook dit jaar mogelijk is. Ik kan niet tevreden zijn met een vijfde plaats.'' Over de kansen van zijn ploeggenoot Pierre Rolland, op dit moment 14de in het algemeen klassement, is Voeckler positief: ''Pierre heeft een zware eerste week achter de rug, maar wordt met de dag beter. We kunnen nog mooie dingen van hem verwachten.''