Belgen Carabin en Michiels winnen Pearl Izumi Benelux-Cup Eupen

Belgen Carabin en Michiels winnen Pearl Izumi Benelux-Cup Eupen

Sebastian Carabin en Githa Michiels hebben in hun thuisland België afgelopen zaterdag de vierde manche van de Pearl Izumi Benelux-Cup op hun naam geschreven. De twee kwam op een veeleisend parcours in Eupen solo over de meet.

Carabin reed lang in een vijfmans kopgroep, samen met zijn landgenoten Kevin van Hoovels, Ruben Scheire (Habitat), Bart de Vocht (leider in het klassement) en de Nederlander Frank Beemer (Incassonet). In de vijfde van acht rondes ging de coureur van Merida-Wallonië op avontuur en hij reed vervolgens een halve minuut weg bij Van Hoovels, die tweede werd. Op 48 seconden finishte Beemer als derde.

De Vocht werd vierde, maar hield wel de leiding in het algemene klassement van de Benelux-Cup. Hij heeft meer dan honderd punten voorsprong - het aantal dat een rijder krijgt bij een zege - op Scheire.  Het was in het overigens grote elite-startveld Eupen vooral een Belgisch feestje: naast Beemer haalde alleen Thijs Zuurbier op een zesde plek de top tien. Bas Peters (Giant) kwam als elfde over de meet, Jeroen Boelen (Betch.nl-Superior) werd dertiende.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Michiels, die al in de eerste ronde wegreed bij haar concurrenten en vervolgens anderhalve minuut voor haar landgenote Alice Pirard over de streep. Achter haar streden de Nederlandsen Annemarie Worst (Giant) en Marlo Koevoet (Apex) samen om de laatste podiumplek. Alhoewel Worst lang de beste papieren leek te hebben, ging Koevoet met die eer aan de haal. Zij reed klassementsleidster Worst in de laatste ronde voorbij om op 4,5 minuut achterstand van Michiels als derde te finishen.