Aru klaagt Henderson toch aan na beschuldigingen

Aru klaagt Henderson toch aan na beschuldigingen

Het heeft even geduurd, maar Fabio Aru heeft nu dan toch een aanklacht ingediend tegen Greg Henderson, die de Italiaanse kopman van Astana eind april via Twitter van dopinggebruik beschuldigde. Dat zegt zijn manager Alex Carera in een persbericht, waaruit Sportwereld citeert. ,,Wij hebben de klacht ingediend om de goede naam en reputatie van Aru en zijn team te verdedigen."

Henderson stuurde op 24 april de volgende tweet de wereld in: ‘Spijtig te zien dat Fabio Aru ‘ziek’ is. Vriend, zorg er voor dat je ‘gezond’, oftewel clean, terugkeert in onze sport! #biopaspoort Of kom niet terug!’.

Enkele uren later haastte de Australiër van Lotto-Soudal zich echter al door in een andere tweet zijn verontschuldigingen aan te bieden: ‘Als je ziek bent, dan ben je ziek. Te snel conclusies trekken helpt niemand. Mijn fout, Fabio Aru. Ik had mijn mond moeten houden. Mijn oprechte excuses’.

Onder andere Tourwinnaar Vincenzo Nibali zei direct al dat Aru met excuses alleen geen genoegen moest nemen en een schadevergoeding zou moeten eisen voor de geleden imagoschade. Dat is dus nu gebeurd.