Van Winden: 'Superblij met terugkeer'

Van Winden: 'Superblij met terugkeer'

Dennis van Winden is erg opgetogen met zijn overstap van het Continentale Baku naar Lotto-Jumbo, in de WorldTour. ,,Ik ben superblij om weer terug te keren op het hoogste niveau”, zegt hij op de site van Lotto-Jumbo. Van Winden reed al voor de voorgangers Rabobank en Blanco/Belkin, maar kreeg daar na 2014 geen contractverlenging. ,,Ik ben trots om weer deel uit te maken van de familie. Ik wil Baku bedanken voor de kans die zij mij hebben geboden. Het is een project waar muziek inzit en ik blijf de mannen zeker volgen.”

Van Winden gaat met Lotto-Jumbo direct aan de slag in de Ronde van Californië, waar Robert Gesink en Tom Van Asbroeck de kopmannen zijn. ,,Ik kijk er naar uit om Robert en Tom zo goed mogelijk bij te staan in de Tour of California.”

Ploegleider Erik Dekker: ,,Dennis is een sterke lead-out man. Onze sprinters gaan echt wat aan hem hebben. In California gaan we werken aan de tandem Van Winden-Van Asbroeck. In de massasprints willen we de strijd aanbinden met Cavendish. We willen graag competitief zijn. Daar gaan we voor.”